Betöltés...
 

Főoldal

Szerencsés Találkozások projektPályázatok

Roma Education Fund ösztöndíjak

Image Roma Education Fund (REF) Ösztöndíjprogram (REF SP)nyílt felsőoktatási pályázatán azok a roma hallgatók vehetnek részt, akik valamely államilag elismert felsőoktatási intézményben alap, mester vagy doktori képzésben folytatnak tanulmányokat az alábbi országok valamelyikében : Albánia, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Horvátország, Cseh Köztársaság, Magyarország, Koszovó, Montenegró, Moldova, Románia, Oroszország, Szerbia, Szlovákia, Törökország, Ukrajna. Határidő: az ösztöndíj programtól függően május 26. és július 31. között.
További cikkek a témában

Sajtófigyelő

A Kanadai Magyar Hírlap tudosít a Roma Élet Menetéről

Image A Kanadai Magyar Hírlap arról ír, hogy június 30-án reggel elindult Budapestről a Roma Élet Menete, amely a Holokauszt roma áldozataira emlékszik. A menet egy nemzetközi megmozdulás, mely a budapesti Hősök terén vette kezdetét, de végül Lengyelország a desztináció. A menetben összesen husz ország fiataljai vesznek részt és Budapestről százan indultak el.
További cikkek a témában

Könyvajánló

K. Nagy Emese: Több mint csoportmunka

Image Közel kétezer hátrányos helyzetű hazai diák esetében már bizonyította a Komplex Instrukciós Program, hogy képes a hatékony felzárkóztatásra. A „hejőkeresztúri modell” néven is ismert módszert alkalmazó iskolákban csökkent az agresszió és a hiányzások száma, erősödött a szülőkkel való együttműködés és jobbak lettek a diákok eredményei. A Nemzeti Tankönyvkiadó gondozásában most megjelent könyv segítségével még többen ismerkedhetnek meg a „hejőkeresztúri modellel”.

Agnete Friis és Lene Kaaberbøl: Cigányátok

Image Miskolctól nem messze egy elhagyott szovjet laktanya áll. Már teljesen kifosztották, két cigány fiú mégis kutakodni kezd az egykori kórház romos épületében - a Libri Kiadó jelentette meg Agnete Friis és Lene Kaaberbøl Cigányátok című krimijét.
További cikkek a témában


Hírek

Roma holokauszt emlékkoncert

Image A Roma Holokauszt Emléknap alkalmából ad koncertet kamarazenekarával a világhírű dzsezzista Szakcsi-Lakatos Béla és Kathy-Horváth Lajos július 31-én a Holokauszt Emlékközpontban.

BUVERO – Roma Női Médiatábor

Image A Romédia Alapítvány idén is meghirdette BUVERO elnevezésű Roma Női Médiatáborát. Július 31-ig várják fiatal roma nők jelentkezését. A tábor időpontja: 2014. augusztus 9-23.
További cikkek a témában

Ajánló

További programok

Felhívások

További cikkek a témában2016.02.27.

Google keresésTámogatóink:

Image

Image

Image

Image

Partnereink:

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image